VMUG Romania

VMUG Romania – Si a fost 2019…

Sfarsitul de an este prilej de bilanturi, asa ca ne-am gandit sa facem un sumar al activitatilor anului 2019 din comunitatea VMUG Romania. Ne bucuram de faptul ca am reusit sa mentinem ritmul de 3 intalniri anuale si de faptul ca am reusit sa avem mai multi prezentatori din Europa: Joe Baguley (vice-presedinte si CTO EMEA VMware), Aylin Sali (CTO si fondator Runecast), Maciej Lelusz (CEO Inleo), Jacint Juhasz (VMware, ex-Alef/Netapp), Cormac Hogan (chief technologist VMware) si Todor Tsankov (Site Reliability Engineer VMware). In acelasi timp, am reusit sa avem un numar record de participanti la activitatile noastre, fapt care ne onoreaza si pentru care va multumim!

12 februarie 2019 – VMUG de primavara

Prima actiune a anului 2019 a fost intalnirea din 12 februarie de la Journey Pub in Bucuresti. Sponsorii evenimentului au fost DellEMC si Bitdefender. Din partea sponsorilor am avut prezentari din domeniul hyper-converged (The Power of Hyper-Converged – Cristian Stan, Dell EMC) si operatiuni multi-cloud (Security automation, performance, and response across multiple VMware clouds – Gabriel Mazarache, Bitdefender). Cristian Radu, VMware, ne-a prezentat o sesiune deep-dive despre NSX-V.

Din partea comunitatii anul a fost inceput in forta, cu 4 sesiuni: o noua sesiune a lui Victor Homocea dedicata vSAN, o prezentare despre operatiunile de administrare ale vRealize Operations – Bogdan Mitu, Adobe, un scenariu de migrare a serverelor ESXi prezentat de Corneliu Lefter, Neverfail, si in final o sesiune practica de utilizare DCLI tinuta de colegul nostru Mihai Huica, Orange. Evenimentul s-a terminat cu o degustare de bere artizanala.

21 februarie 2019 – VMUG Leader Summit

Spre sfarsitul lunii februarie 2019, Razvan Ionescu si Constantin Ghioc (2 dintre cei 3 leaderi VMUG Romania) au participat la conferinta anuala a leaderilor VMUG. Tinuta in campusul VMware din Palo Alto, conferinta a prilejuit schimbul de experienta intre liderii VMUG din peste 30 de tari. Au fost 2 zile pline de prezentari si seminarii destinate schimbului de informatii in vederea imbunatatirii activitatii VMUG. Printre prezentari le-am remarcat pe urmatoarele:

  • The 5 L’s of Leadership – Pat Gelsinger, CEO VMware
  • Public Speaking from the public speaker – Chris McCain, chief technologist VMware
  • IT begins with VMUG leaders – Brian Graf, senior manager VMware
  • Closing remarks – Ray O’Farrell, Executive Vice President and CTO VMware

18 iulie 2019 – VMUG de vara

Pe 18 iulie 2019, in frumoasa locatie de la PointHub am reusit sa strangem un mare numar de participanti si un speaker deosebit: Joe Baguley, vice-presedinte si CTO EMEA VMware. Joe este un speaker desavarsit si ne-a dovedit acest lucru cu excelenta prezentare despre ultimele evolutii ale arhitecturii de infrastructura. Sponsorii editiei au fost VMware, NetApp si Runecast. In aceasta editie a conferintei am avut nu mai putin de 4 prezentatori veniti din strainatate: pe langa Joe au mai fost prezenti si Aylin Sali, CTO si fondator Runecast, venit din Cehia (nascut in Romania), Maciej Lelusz, CEO Inleo, din Polonia, si Jacint Juhasz, Alef, din Ungaria.

Cristian Radu, VMware, ne-a povestit despre NSX-T, Calin Damian, CEO Temperfield, ne-a aratat o modalitate de a folosi vRealize Network Insight pentru a accelera procesul de migrare la micro-segmentare, iar Corneliu Lefter, Neverfail, ne-a vorbit despre cum se poate obtine cea mai buna performanta din vSphere. Ultima sesiune a zilei a fost cea a lui Victor Homocea, NTT Data, despre vSAN si Health Service.

15 octombrie 2019 – VMUG de toamna

Pe 15 octombrie ne-am reintors in PointHub pentru o noua intalnire. Sponsorii editiei au fost: HPE, Commvault, NTT Data si Veeam. Conferinta a inceput in forta, cu o sesiune de introducere in noua lumea hibrid Kubernetes/vSphere prezentata de Cormac Hogan, Chief Technologist VMware, co-autor al cartilor “Essential Virtual SAN” si “vSAN 6.7 U1 Deep Dive”. Prezentarile au continuat cu Alexandru Vilcu, HPE (vCloud Foundation on Synergy), Andras Pulai, Commvault (Protecting VMware with Commvault is easy), Cornel Popescu, Veeam (Automate Data Protection with Veeam Backup Portal) si Andrei Iancu, NTT Data Services (NTT’s Dynamic Workplace Services – Redesigning the employee experience).

Razvan Ionescu ne-a intors cu o prezentare “misterioasa” catre lumea deschisa de catre Cormac, cea a containerelor. In final, Todor Tsankov, Site Reliability Engineer VMware, ne-a prezentat “A day in the life of SRE in VMware”. Seara s-a terminat cu un vBeers prelungit, sponsorizat de HPE.

27 noiembrie 2019 – VMware vForum 2019

Pe 27 noiembrie 2019, in cadrul Hotelului Athenee Palace din Bucuresti, cel mai mare eveniment organizat de VMware in Romania a atras cateva sute de participanti. VMUG Romania a profitat de ocazie si a participat la eveniment cu un stand de prezentare, promovand conferintele nostre. Multumiri prietenilor nostri de la VMware Romania pentru invitatie si pentru intreaga noastra colaborare!

Ce urmeaza in 2020?

Profitam de ocazie pentru a va anunta prima intalnire din 2020, pe 11 februarie. Primele nume pe care le putem anunta sunt cele ale lui Niels Hagoort (VCDX 212, Technical Marketing Architect la VMware, co-autor al cartilor “vSphere 6.5 Host Resources Deep Dive” si “Clustering Deep Dive”) si Johan von Amersfoort (VCDX 238, Technical Marketing la ITQ, autor al cartii “VDI Design Guide”).

In incheiere dorim sa multumim sponsorilor VMUG Romania din 2019, speram ca vor fi alaturi de noi si in 2020!

Constantin Ghioc

I usually play with vRealize Automation, vRealize Orchestrator and different AWS tools. In my other life, I’m a husband and a father, an amateur photographer and a Go enthusiast.

2 thoughts to “VMUG Romania – Si a fost 2019…”

  1. Nice to hear that a near by VMUG community has a successful year!
    Keep up the good work and wish you the best of luck for New year’s

  2. Recomandare: data viitoare, la vForum, puneti speech-ul unuia ca #Nikolaos Dimitriadis la mijloc. E pacat pentru cei care pleaca dupa masa de pranz… Felicitari, in rest! Sunteti buni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *