VMUG Romania – octombrie 2018

VMUG Romania – octombrie 2018

Asa cum am anuntat intr-un articol precedent, la jumatatea lunii octombrie, 35 dintre pasionatii VMware din Romania au participat la intalnirea de toamna VMUG.

Evenimentul a avut loc in cadrul biroului Veeam din Romania. La cererea catorva colegi din zone departate de Bucuresti, am transmis live pe pagina de Facebook VMUG Romania aproape toate prezentarile. Feedbackul primit a fost fantastic, cu siguranta vom repeta experienta in cadrul urmatoarelor intalniri.

Constantin Ghioc a spart gheata cu prima prezentare a sesiunii. 2018 fiind primul an in care Romania este prezenta pe lista VMware vExpert, Constantin a facut o prezentare a acestui program incercand sa creasca notorietatea programului in comunitate.

Urmatorul pe scena a fost Victor Homocea de la NTT Data. In prima sa prezentare in fata comunitatii VMUG, Victor a vorbit despre utilizarea vSAN in productie in viata reala. Victor s-a concentrat pe potentiale probleme de arhitectura si recomandari de buna practica.

In continuare Cornel Popescu din partea sponsorului sesiunii, Veeam, a prezentat Veeam Availability Orchestrator, un instrument folositor pentru orchestrarea, crearea, documentarii si testarii scenariilor de recuperare in caz de dezastru.

 

Cornel Popescu - Veeam Availability Orchestrator

Razvan Ionescu din partea VMUG Romania, a continuat cu o sesiune de prezentare a posibilitatilor de a construi imagini vSphere modificate folosind PowerCLI. Razvan a vorbit pe scurt despre PowerCLI si modulele de PowerCLI, despre vSphere Image Builder, terminand cu o demonstratie in care a injectat intr-o imagine de vSphere cateva drivere ale unei placi de retea neuzuale.

Ultima prezentare a evenimentului i-a apartinut lui Cristian Radu de la VMware Romania. Cristian a prezentat cateva noutati de la VMworld US referitoare la End User Computing.

Ultimele minute au fost rezervate pentru tombola. Norocosii castigatori au primit cateva produse VMware/VMUG. In continuare ne-am mutat la restaurantul Vivo pentru pranz si discutii libere.

Multumim tuturor participantilor si speram sa ne revedem in numar chiar mai mare la inceputul anului 2019!

Constantin Ghioc

I usually play with vRealize Automation, vRealize Orchestrator and different AWS tools. In my other life, I’m a husband and a father, an amateur photographer and a Go enthusiast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *